Lee Cooper

Od 1908.godine Lee Cooper je u svetu mode urbana modna marka, sa fokusom na jeans. Britansku kompaniju, na ulazom delu Londona, osnovao je Morris Cooper, pionir u svetu casual odeće.

Lee Cooper je pravi sinonim za klasični, autentični jeans zadnjih 100 godina. Zanimljivo je da je Lee Cooper 1952. godine ponudio na tržište prvi  ženski jeans. 60-tih godina napravili su pravu revoluciju sa ponudom jeansa u boji.Mnogo godina kasnije 2008. Lee Cooper pripremio je i kolekciju za engleske sportiste  na olimpijskim igrama u Pekingu.

Kolekcija proleće-leto 2018

Ističe snažne, strastvene ljude u ljubavi prema životu i svime što on predstavlja. One koji uživaju provodeći dan sa prijateljima kao da je to najposebnija stvar koju mogu raditi.

Lee Cooper kolekcija inspirisana je onima koji ostavljaju važan trag u svetu u kojem žive te koji prihvataju opušteni stil odeće, lagane siluete, šarene i razigrane printeve klasičnog električnog Londonskog stila.

Inspiraciju za žensku kolekciju dizajneri su pronašli u tradicionalnim Britanskim cirkusima koji kruže Engleskom tokom leta. Traper kombinezoni i haljine ključni su artikli kolekcije, koji se vraćaju u žensku garderobu. Također se vraćaju i klasične, pamučne traper košulje sa prelepo oblikovanom siluetom, kako bi pripadnice lepšeg pola još više naglasile svoju ženstvenost.

Kolekcija proleće-leto nudi nam dosta nijansa i modela pravog izvornog jeansa te neograničene kombinacije sa brojnim gornjim delovima kolekcije –  majicama dugog i kratkog rukava, slimfit ili širokim košuljama, jaknama ili džemperima.

Uzorak ćebenceta za odmor dizajnerima je takođe bio jedan od izvora inspiracije. Karirane košulje i bluze izrađene su od najfinijih i laganih materijala, nosive su od jutra do večeri, a u kolekciji ih možete pronaći u puder nijansama svetlih boja ili suprotno odvažnih nijansa koje se fantastično kombiniraju sa jeansom.

Decentni cvetni uzorci, koje nalazimo čak i na džepovima jeansa ili na košuljama, podsećaju na fini engleski porcelan koji možete pronaći u poznatim letnjim vrtnim zabavama u Engleskoj.

www.leecooper.com

LEE COOPER potražite u Modianama:

Beograd, Novi Sad, Čačak, Kragujevac, Niš, Šabac, Sombor

 

 


Prijavite se za naš newsletter i primati ćete obavijesti o našim najnovijim modnim trendovima i ponudama Newsletter